Bra helg för våra ungdomslag!

4 matcher resulterade i 4 vinster!

Förlust för herrlaget
2024-03-19 07:46
Herrlaget förlorade hemmamatchen mot Kalmar i Superettan igår. Det var en väldigt viktig match mellan två lag som hade otroligt mycket att spela för, hemmalaget i sin jakt på en slutspelsplats och bortalaget i sin jakt på att hamna på rätt sida om nedflyttningsstrecket.
Men tyvärr så var Kalmars motivation större än hemmalagets denna dag, och bortalaget hade kontroll på matchen i stort sett från minut 1 till slutsignalen.
Matchen börjar trevande och i brist på energi och fokus där Ockelbo inte hittar någon dynamik och fart alls i sitt anfallsspel, utan det går trögt och attackerna mot korgen känns lite kraftlösa och enkla för Kalmar att ta hand om. Som tur var så fungerade försvarsspelet relativt bra vilket gör att avståndet kunde hållas nere i halvtid, och det fanns förhoppningar om att laget skulle komma tillbaka efter halvtidsvilan med fokus och revanschlust.
Tyvärr så hittar hemmalaget aldrig in i matchen igen, utan den svaga starten och i hela den första halvan fortsätter även i den andra halvleken och man förlorar till slut matchen med 72-83.
Nu har herrlaget två matcher kvar i grundserien och slutspelsjakten är i teorin inte helt över. Det kräver dock att man vinner båda matcherna som är kvar samtidigt som andra resultat måste gå Ockelbos väg. Men oavsett hur andra resultat går så har man revansch att utkräva i båda dom avslutande matcherna, så motivationen borde ligga på topp!

Chris 2p

Matchvärd Ockelbogårdar utsåg Alexander Olsson och Justin Tuckson till matchens lirare.
Publik: 289

Go Ockelbo Go!
HEMMASEGER MOT TOPPLAGET AIK
2024-03-11 10:00

På lördagseftermiddagen tog Ockelbo emot AIK som låg i delad serieledning med Högsbo. Vi visste innan att det skulle bli en match med högt tempo då AIK är ett lag som spelar med hög press hela tiden. Mycket av snacket innan gick ut på att förbereda killarna på att möta upp detta med lika hög aggressivitet.

Och precis det gjorde vi. En första halvlek som vi vinner med 39-33. Ett strålande försvar och en Tim Nord som går på vatten. Edvin Jonsson var tillbaka efter att ha ett missat tre matcher pga skola och han var efterlängtad.

Inför andra halvlek var det fokus på att hålla intensiteten uppe och fortsätta spela fysiskt. AIK satte upp ett zon-försvar som bromsade upp vårt anfall men vi klarade ändå av att göra de viktiga poängen när det behövdes. Vår lagpappa Chris Singateh gjorde en fantastisk andra halvlek och var en stor faktor i denna match. Även Max Lundström förtjänar beröm efter en riktigt stark insats på båda sidorna av planen.

Till sist en seger med 77-62 mot ett tufft AIK Basket där försvarsspelet var den avgörande faktorn.

En riktig lagseger inför en fantastisk hemmapublik i Kuxahallen!
Publik: 357

Stort tack för till Sjöbacken Ockelbo för god mat och dryck innan och efter matchen.
Nästa match spelas söndag 17 mars kl 14:00, hemma i Kuxahallen mot Kalmar.

Jakten på slutspel fortsätter!
EN VINST OCH EN FÖRLUST FÖR HERRLAGET I HELGEN!
2024-03-06 10:06

Herrlaget hade en långresa till Skåne i helgen för två tuffa matcher i Superettan, som slutade i en vinst och en förlust.
På lördagen ställdes man mot det duktiga laget EOS från Lund. Matchen var i början helt jämn och första perioden slutar 25-25 efter effektivt anfallsspel från båda lagen. I början av den andra perioden gör Ockelbo ett ryck där man fortsätter vara effektiva framåt men får grepp om EOS i förvaret vilket gör att man går till halvtidsvila med en 10-poängsledning. I den andra halvleken turas lagen om att ha momentum där EOS i perioder tar sig närmare, men där Ockelbo alltid hittar vägar att då dryga ut ledningen igen. Killarna visade bra tålamod och självförtroende i trängda situationer och slutet av matchen blir relativt odramatisk. Det var en väldigt viktig vinst för tabelläget där samtliga spelare gjorde bra och stabila insatser.

Filip 2p

På söndagen ställdes man mot ytterligare en duktig motståndare i Malbas från Malmö. Men här tog det tvärstopp och den tre matcher långa vinstsviten tog slut. Matchen var jämn hela första halvleken men det var en väldigt poängsnål match och det syntes tydligt att Ockelbos bensin var slut; varken ben eller huvud var med och man hade otroligt svårt och jobbigt mot Malbas aggressiva försvar. Dock så fungerade försvaret ganska bra så underläget var endast fyra poäng i halvtid. Men bensinen var som sagt slut och trots att man hela tiden ville och försökte så fanns inte den där energin, skärpan och aggressiviteten som krävs, varken i skytte eller attacker mot korgen. Till slut förlorade man med 66-51.
Nu måste laget snabbt hitta tillbaka genom vila av både kropp och knopp. Men det måste gå snabbt då man har en ny viktig match redan på onsdag hemma mot Djurgården!

2024-02-19 15:04
Herrlaget vann sin andra raka seger i Superettan i går. Denna gång mot Tureberg, vilket innebär att man vunnit mot två topplag inom en vecka!

Matchen börjar lite trevande där båda lagen följs åt men där Tureberg hela tiden sitter i förarsätet genom ett högprocentigt skytte och leder med som mest åtta poäng. Hemmalaget biter sig dock fast och börjar successivt hitta spelet i både anfall och försvar. Det gör att avståndet minskas till ett tvåpoängsunderläge i halvtid och matchen känns väldigt jämn och helt oviss.

I den tredje quartern följs lagen fortsatt åt dom första fem minuterna och match är helt jämn. Men där och då får hemmalaget en grymt bra period i matchen där man helt stänger i försvaret och hittar ett snabbt och aggressivt anfallsspel där man varvar attacker mot korgen med öppna trepoängare. Man vinner dom sista fem minuterna med hela 15 – 3 och leder med 13 poäng inför sista quartern.

Men Tureberg är ett topplag av en anledning och dom hittar tillbaka i matchen igen där man steg för steg närmar sig och när några få minuter återstår så är man nästan ikapp helt. Dom sista två minuterna blir en rysare, men hemmalaget tappar aldrig ledningen och håller Tureberg bakom sig.

Grymt viktig och härlig vinst med 82 – 79!